19 april, 2006

Lite matt i lacken

De senaste dagarna har varit smått hysteriska men så börjar projektet så smått falla på plats också.

I övermorgon kommer tre ABS05:or att skrivas, "Allmänna Bestämmelser för småhusentrepenader" för dem som inte är insatta. Det är standardkontrakt som man sedan kompletterad på det sätt som man själv finner det lämpligt gällandes omfattning betalningsplaner och så vidare.

Vi ska skriva kontrakt för Grund, VVS och El. Det är tre stora rubriker som nu definitivt kan bockas av på vår "Att göra-lista" som vi har på kylen. Eftersom huset redan är avklarat så återstår bara de små avtalen för plattsättning och plåtslageri. Nu när de tre stora är säkrade så känns det som om en ganska tung börda har lättat från våra axlar.

Imorgon är det en mellandag, då vi kanske ska ta och tänka efter om vi glömt något men också jobba vidare med badrummen, köket och tvättstugan. På fredag bär det iväg till stadshuset i Västerås, nej vi ska inte gifta oss borgeligt vi ska på något så osexigt som byggsamråd. Osexigt men det kommer bli spännande. Kort därefter kommer vi att träffa entrepenörerna en efter en och skriva kontrakt.

Helgen blir förhoppningsvis lugn och rekreerande då Robban troligtvis kommer lägga ett par semesterdagar nästa vecka på att vara närvarande när arbetet med grunden påbörjas. Det är inte omöjligt att Robban kommer att passa på och göra grunden till garaget samtidigt.

Det verkar ju inte bättre än att bygget faktiskt drar igång nu, lite nervöst är det dock att grund och VVS-ritningar inte finns tillgängliga ännu. Det löser sig säkert, det är ju massor med timmar kvar.

Inga kommentarer: