21 april, 2006

Var det inte värre än så?

Idag har det varit en stor dag för oss, vi har haft vårt första byggsamråd någonsin. Det var ett annorlunda men inte helt oangenämt möte.

Vi, vår KA Bertil, Byggnadsinspektör Bertil och en dam från byggnadsnämnden sammanstrålade under några timmar i stadshuset i Västerås. Stämningen var genomgående väldigt trevlig men emellanåt så kändes det som om man var en elev under ett läxförhör. Har ni tänkt på...? Hur ska ni göra...? De flesta frågorna var bara av ren formell karraktär men på vissa detaljer var byggnadsinspektören mer än nöjd, man kännde sig lite stolt igen (se inlägget från den 16:e April).

När vi sökte bygglov kunde vi inte precisera färgen mer än att vi visste att vi ville ha gul fasad. Vi fick beskedet att vid samråd ha med oss en NCS-kod. Sagt och gjort så hade vi med oss något till samrådet, och det var nu som alla brast ut i skratt, vi hade med oss en målad läkt. Vi hade självklart lyckats förälska oss i en kulör som det inte finns en NCS-kod till. Självklart finns det en NCS-kod säger vissa och till dem vill vi säga. Har ni EXAKT kod för Alcros Herrgårdsgul 8 så tar vi tacksamt emot den. Nåväl, för att avsluta. Skratten berodde på att detta var första gången någon hade tagit med sig en målad plankbit, fortfarande med spikar i till ett samråd. Någon måste vara den första och denna gång var det vi.

Efter samrådet så fick Robban en känsla av "Var det inte värre än såhär?". Robban hade gått och grubblat rätt mycket på hur det skulle vara på ett samråd, till och med legat sömnlös ibland. Nu när vi vet hur det går till så kan vi tänka oss att ha många fler samråd, det var ju rätt kul trots allt.

Några kontrakt blev inte skrivna idag. Robban hade snurrat ihop klockslag totalt så planeringen av fredagen gick delvis i kras. Tur i oturen är väl ändå att två av tre kontrakt ändå kan bli skrivna i helgen. Robban får möjlighet att träffa dem imorgon, kanske.

Nu tar vi helg ett par timmar.

Inga kommentarer: