06 maj, 2006

Besök i husfabriken

Robban fick semester i fredags och ägnade dagen åt att engagera sig åt husbygget. En del skulle redas ut på byggplatsen, en del hos husleverantören men det roligaste var besöket i husfabriken.

Att få se delar av det hus som snart ska ställas på plats byggas är ju bara jättekul. Att få se hur delarna ser ut när de är färdiga är ju inget konstigt, det får man ju se under resningen men att få se dem halvfärdiga, se hur de är uppbygda är ju väldigt intressant. Att samtidigt se att råvarorna ligger tort är också lugnande för själen. Nedan ser ni några bilder från husfabriken.

Kortsidan med grovköks-dörr och fönster till toalett och arbetsrum


Storblock under produktion

Del av ram för kanarp

Fler nyheter från i fredags är att elektrikerna inte har börjat sitt jobb bra. Trots flera tillsägningar så åker de inte till det lokala Energi och vatten bolaget och hämtar gratis ledningsslangar, de åker och köper slangar. Trots flera tillsägningar om att det ska vara ett grönt tomrör för framtida fiber lagd från servis till avlämningspunkt i huset så hämtar de inte mer gratis grönslang som till och med ligger på området, de hittar en stump svart slag som de skarvar på istället. Robban ska ta ett allvarligt snack med dem på måndag morgon, det måste bli någon slags ordning.

Maria har ägnat sig åt att sammanställa det sista gällandes kakel, klinker och sanitetsporslin. Hon har också pratat med två olika plattsättare för att försöka välja ut en.

Inga kommentarer: