04 maj, 2006

Bråda tider

Det är bråda tider nu. Jobba förmiddag, hem och hämta bilen, hämta mosaik åt svägerskan, börja resan till tomten, svänga förbi "gyllene måsen", plocka upp mat, äta på vägen, köra till tomten, komma fram tidigare än man tänkt sig (Robert har en medecinsk åkomma kallad "Blyus Högerfotus"), stämma av med grundarna, bli irriterad på elektrikerna, in till husleverantören, få svar på frågor, få fler frågor att besvara tills imorgon av husleverantören, tillbaka till tomten, försöka lösa grundproblem, tillbaka till "stan", tanka bilen, tanka Robert med vatten, leverera mosaiken till svägerskan. Ja, det var några av höjdpunkterna i Robbans dag. Självklart fanns det många mindre också men det är väl ingen intresserad av.

Det som kan berättas om bygget är att det faktiskt börjar likna en grund nu. Avloppet är draget alla rör likaså. Rör för el, vatten, kabel-TV och fiber. Rör till garaget är också dragna. De har dragits i en kulvert (det finns de som fattar piken).
Det blir inget mer 0-200 material, inte heller mer 0-90. Nu är det bara finare material som gäller. Rätt höjd är uppnådd och grundarna har börjat lägga dräneringsrör runt grunden idag. Imorgon är allt dräneringsrör lagt och grund-elementen börjar läggas, då kommer det verkligen synas hur det kommer se ut i slutändan.

1 kommentar:

Anonym sa...

> De har dragits i en kulvert (det finns de som fattar piken).

-----

I min lilla värld skall kulvert ha en ståhöjd. De sakk inte vara en mustunell

Anonymus