15 maj, 2006

Äntligen

Idag har det skett! Det vi arbetat med så länge, väntat på så länge har äntligen skett. Vårt hus har äntligen kommit på plats.

Visst det är mycket kvar att göra. Taket ska läggas, alla innerväggar ska byggas, alla ytor ska fixas.... Listan kan göras hur lång som helst men nu finns det äntligen något på vår tomt som kan liknas vid ett hus.


Vi åkte som många andra husbyggare ut till tomten tidigt för att få bevittna resningen av huset. Vi var spända som små barn på julafton när lastbilen med vägg-blocken kom nerbackandes mot tomten. Så fort lastbilen backat ner och fällt ut kranen gick allt så fort.

Det tog inte lång tid innan första vägg blocket lastades av och monterades på plats, sedan kom de på plats ett efter ett i rask takt. Det var inga som helst problem med monteringen vilket var jätteskönt, arbetet flöt alldeles utmärkt enligt snickarna själva. En stor bidragande orsak förutom de duktiga snickarna var att husföretaget alltid skickar med en resningsledare som är med hela resningen. Tack för ett jättebra jobb Pär.

När alla ytterväggarna var på plats sattes hjärtväggen på plats. När det var klart så började golvbjälklag och takstolar att sättas på plats en efter en. Efter en lång dag så stod det faktiskt ett hus på vår tomt, eller något som är väldigt likt ett halvfärdigt hus i alla fall.

En uppdatering om vad som hände dagarna innan resningen får komma någon annan dag. Idag är det som många andra dagar tungt att skriva detta, det har varit en lång och på många sätt ansträngande dag.

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Here is the house! Grymt! Det är ju hur stort som helst. Ja, både själva huset och händelsen, alltså. Grattis! Eller vad man nu säger vid ett sådant här tillfälle.

Robban sa...

Tack, eller vad man nu ska säga vid ett sådant här tillfälle.

Vi är lyckliga, trötta, exalterade och nervösa för resten. Allt samtidigt.