04 juni, 2006

Ett ännu olöst problem

Nu har vi varit på bygget. Mätt, räknat, funderat och kliat oss i huvudet. Vi har hittat en plats för vinds-luckorna som är bra på ett sätt men inte på ett annat. Luckorna får plats i taket men det går inte att vika ut stegen, tror vi. Det är möjligt att det kommer att kunna gå men då är det på ett av de berömda håren.

Den bästa lösningen är att försöka byta stege från en vik-stege till en teleskop-stege. Vi får ta ett snack med husleverantören och snickarna imorgon så får vi se hur det löser sig.


För att berätta något roligt så vill vi fortsätta berätta om vad snickarna har hunnit med. Nedervåningens innertak börjar hyfsa till sig. Det är i stora delar glesat och i kanarpen har de börjat sätta isolering. Där blockfabriken hade dabbat sig lite har snickarna fixat till. Där det skulle varit en dörr är det numer en dörröppning (dörren har Elit inte kunnat skaka fram riktigt ännu) och där det skulle varit ett fönster är det nu ett fönster.

Elektrikern verkar ha gjort klart undervåningens ytterväggar och börjar väl med övervåningen snart. I övrigt ser det ut som en lagerlokal för byggmaterial.

Imorgon blir det en dag då Maria jobbar som vanligt och Robban försöker lösa problem. Vi får se om han lyckas!

Inga kommentarer: