14 juni, 2006

Flygande inspektion

Idag gjordes ett besök på bygget, vi var tvugna att få dit en avloppsränna till duschen. Rörmokaren sa att han "måste" få det klart denna vecka så då var det inget annat att välja på än att åka och hämta rännan i Rosersberg och sedan styra kosan mot Västerås.

Väl framme så upptäcktes att det har hänt massor. Det första, mest uppenbara var att farstukvisten är på plats. Visst saknas det fortfarande detaljer men på det stora hela så. Takfötter och knutar är också monterade.

När snickarna avslöjat var nyckeln låg och man kom in så överraskades man ännu mer. Elektrikern, VVS-aren och snickarna har legat i ordentligt. På övervåningen verkar avloppet så gott som färdigdraget och golvvärmen snart färdiglagd. Elen i ytterväggar och tak är också klar. Det har säkert hänt mer sedan sist på övervåningen men det få vi i så fall återkomma till i helgen.

På undervåningen har det faktiskt också hänt mycket. Det första man ser är att snickarna har börjat montera OSB på ytterväggarna. "Pottorna" för våra spottar är också monterade, i alla fall de för de spottar som ska vara i köket. Nu är det så att man nästan saknar innerväggarna. Vi får prata med snickarna när de ska byggas.

På utsidan så har som det nämndes tidigare hänt en del. Farstukvisten börjar ta form, takfötter monterade, knutar, fönsterbleck, fasadmätarskåp och säkert massor av andra detaljer.

Man kunde också väldigt enkelt konstatera att helgens aktiviteter blir städning, igen och kanske skulle vi börja förbereda för semesterarbetet också. Vi tänkte att vi skulle bygga vinterträdgården själva.

I området rådde febril aktivitet ikväll. En granne håller på med sin veranda, en tre andra håller på att anlägga sin trädgård. Detta bara på vår lilla gatsnutt. När det gäller trädgård är vi helt klart hopplöst efter. Vi bygger ju ett år senare än grannarna så nu får man en förhandstitt på vad vi ska syssla med nästa år.

Inga kommentarer: