19 juni, 2006

Helgens hetta

Vi har blivit med rum. Vi blev glatt överraskade över att se att innerväggar börjat byggas och att vi nu har ett arbetsrum, nästan. Det är ännu så länge bara reglat och lagt OSB. Gips sitter det bara på två av fyra väggar. Men vi har har ändå ett arbetsrum. Utifrån är det som alla kan se inte helt klart ;)

I helgens hetta har vi återigen hunnit med att städa upp på bygget. Allteftersom bygget fortskrider ändrar byggsoporna karraktär vilket är intressant att se. Vi har gått från mestadels trä till mest blandsopor. Vi hade inte tillgång till släpkärra denna helg så vi har bara lagt allt på en hög och vi får transportera bort det efter midsommar.

Vi har också lekt kabeltattare. Vi har dragit slang och kabel för de takhögtalare vi tänkt att ha på nedervåningen. Ett intressant arbete som ingen av oss gjort tidigare, hoppas det åtminstodne får betyget godkänt av elektrikern.

Förutom släkt och familj som besökt bygget har vi ägnat en del tid åt att titta närmare på hantverkarnas arbete. Vi har fått ihop några frågor till var och ett av de olika hantverksområdena.


Om lika många hantverkare kommer fortsätta jobba på bygget som vi haft ett tag nu så kommer det nästa vecka ha hänt en hel del igen. Vi hoppas främst på att plåtslagaren kommer och gör sitt jobb så att takpannorna slutgiltligt kan läggas.

Inga kommentarer: