29 juni, 2006

Lyft i labyrint

Idag levererades ett stort, välembalerat och väldigt väldigt otympligt badkar till bygget. Det var med spänning som badkaret togs emot, tankar om hur i hela friden vi skulle få upp det på övervåningen gick självklart genom huvudet. Med hjälp av två snälla snickare och två lika snälla VVS-are bar vi in paketet i huset och funderade sedan ett tag på hur vi skulle kunna manövrera paketet förbi byggställningar, högar med gips och upp på övervåningen utan att ha tillgång till en trappa. Vi kom på en plan och det kändes nästan som att manövrera en stor klump genom ett gigantiskt labyrint spel.

Genom att rulla upp paketet på en hög med gips-skivor, välta över på en uppställd byggställning och ett sista vådligt lyft så fick vi upp badkarspaketet på rätt våning. En sådan bedrifts skall självklart både belönas och firas så det bjöds på glasstrut till alla inblandade parter.

Det är inte ofta som vi träffar våra hantverkare eftersom vi så att säga bygger på distans. Idag gavs det möjlighet att få information från snickarna, VVS-are och även elektrikern som kom efter lunch. Nu har vi en väldigt klar bild av vad som kommer hända de närmsta veckorna.

Idag har grunden för vår semester lagts. Planer börjar att utarbetas för vad vi ska göra under nästa vecka. Bygge av vinterträdgård och spackling och slipning står på schemat från och med helgen som kommer.

På nedervåningen är de flesta väggarna redan dubblade. Med dubblad menas att både OSB och gips är fäst vid regelverket. De väggar som inte är klara väntar på leverans av karmarna till skjutdörrarna, karmarna levereras i början av nästa vecka. På övervåningen går det snabbt att regla upp innerväggarna. Bara på en dag har reglingen gjorts för halva övervåningen och snickarna har också börjat sätta OSB. För att nå våra mål får vi hoppas att det går lika bra för oss som det går för snickarna. Vi får verkligen hoppas det eftersom våra sysslor är bra mycket mindre kvalificerade än deras. Vågar man ropa hej ännu?

Inga kommentarer: