25 juni, 2006

Snart är det jul

Nu har midsommarhelgen snart gått mot sitt slut. Vi har passat på att ta en välförtjänt paus och vi firade midsommar i Mjölby, på behörigt avstånd från bygget. Det hindrade dock inte att "på vägen" tillbaka till stockholm göra ett depåstop vid bygget med tillhörande uppstädning och genomgång av frågor som hantverkarna lämnat över till oss. Anledningen till den kanske lite märkliga rubriken är att nästa stora helgledighet är just julen.

Idag var det varmt och svettigt så man kände sig inte jättefräsh när vi fick besök på bygget. Vi fick besök av en nät-bekant från Byggahus.se och så kom vänner från Stockholm som hade vägarna förbi och hälsade på.

Statusen just nu är att ventilationen är installerad till en tredjedel, större delen av takpannorna är lagda men väntan på plåtslagarna kvarstår. Nu när Sverige har åkt ur fotbolls VM kan vi inte annat än hoppas att sjukdomarna går över. På övervåningen har golvet börjat ta form. Det är inte många skivor lagda men samtidigt så ser man ändå att det är en början. På rumsfronten har antalet avgränsade rum gått från ett till tre och både OSB och gips börjar hitta sina platser på väggar och tak.

Efter vår städning idag fick vi möjlighet att gå in hos en granne som också bygger en Mälarvilla. Grannarna hade resning av sitt hus i måndags och har precis fått huset tätt under tak. Hos dem såg det ut precis som hos oss efter en vecka så vi gav varrandra igenkännande leenden.

Det är inte ofta någon lämnar kommentarer i vår blog men när det sker så skiner vi alltid upp. Petra lämnade en kommentar för några inlägg sedan och vi vill passa på att svara henne här i bloggen istället för att ge en motkommentar. Petra, vi pingar nyligen.se sedan ett par veckor tillbaka. Söker du på husihelvete där så ska du kunna lägga till oss till din prenumerationstjänst. Tack för din kommentar.

1 kommentar:

Petra sa...

Ah! Tack!
Nu hittade jag er på Nyligen också! :-)

Jättespännande att följa ert husprojekt! Ser fram emot när inredningen börjar också.