16 juli, 2006

Fint väder, ute


Det har varit fantastiskt väder ute idag, vi har dock varit innomhus hela dagen och målat pärlspont, spacklat på övervåningen och slipat på nedervåningen. Alla tre sysslorna är tröstlösa, vi blev inte klara med någon av dem. Målningen förhindrades som man kan se av bilden att det inte var så många plankor som gick att använda. Detta som vi skrev igår beroende på att hantverkarna hade lämnat dem utanför huset och inte täckt paketen bra nog, inte skyddat dem från nederbörd. Drygt två tredjedelar av pärlsponten var helt oanvändbar. Det var sprickor, vatten i de plastade paketen och till och med mögel i regnbågens alla färger. De brädor som gick att använda målade vi.


Nu har vi också spacklat klart första omgången i alla sovrum på övervåningen, det är bara all-rummet kvar. Nästa besök på bygget blir det till att slipa av, sätta band och spackla ännu en gång.

På nedervåningen börjar saker att falla på plats, nästan i alla fall. Alla tak är gipsade och på nedervåningen kvarstår endast att få till de väggar som ska ha skjutdörrar, sedan är alla innerväggar klara.

Det som gör Robert frustrerad är att inget görs färdigt helt i huset utan att hantverkarna går och "småskvätter" lite här, lite där. Det finns alltså inga möjligheter att börja färdigställa enskillda rum helt. Han vill gärna se till att kunna göra klart helt medan snickarna gör klart sitt jobb på andra platser i huset. Vi får se om vi inte kan ta och komma överrens om något bra med snickarna i nästa vecka.

Inga kommentarer: