26 juli, 2006

Idag: Svett och vedermödor

Idag har det varit en dag som inte varit rolig men samtidigt har den det, den har inte varit rolig på grund av vädret. Vädret har varit fantastiskt idag, strålande sol och varmt. Det har blåst en lätt bris så vädret har varit helt perfekt, men det har som sagt varit förfärligt idag.

07:00 imorse tvärnitade Robban med bilen vid bygget, han mötte upp rörmokaren och efter att detaljerna var avklarade så satte han igång att spackla. Vid halv elva ramlade Maria in på bygget med sin far Torsten och då kunde jobbet ändra karraktär för Robban. Maria tog över spackling slipning medan Robban och Torsten gick ut på södergaveln för att snickra vinterträdgård. Bitvis var arbetet tungt men inte för att arbetet i sig självt var det, solen var vår största fiende. Reglar sågades, kortlingar spikades, tummar sågades och vatten dracks. Det är en bra sammanfattning av dagens värv. På kvällen kom en plattsättare förbi för att kika på förutsättningar för att senare kunna ge oss en offert på plattsättningsarbete.

Efter tretton timmar på bygget för Robban och några färre för Maria så blir det inte mycket mer skrivet idag, vi är båda trötta och slitna.

Avslutningsvis vill vi bara rikta ett särskilt varmt tack till pappa Torsten, tack för hjälpen. Det hade inte gått så snabbt och smidigt utan din hjälp.

Inga kommentarer: