07 juli, 2006

Äntligen semester

Nu kan äntligen semestern börja, på riktigt den här gången. Efter ha slitit med spackling, slipning och byggande i den fruktansvärda hetta som vi haft i huset ska vi nu ta igen oss med några dagars ledighet innan det är dags att gå till det vanliga åtta till fem jobbet igen.

Idag har äntligen huset blivit helt och fullt isolerat, äntligen så kom "sprutarn". Det som sprutades var alltså lösullsisolering. I över sextiogradig värme var det en stackare som var uppe på vår vind och kämpade med en slang för att vi ska ha det varmt och gott i vinter. Vi var inte alls avundsjuka på honom för när vi stack upp huvudet för att ta bilden till här till höger så var det inte lätt att andas uppe på vinden.


På övervåningen är det bara en vägg som inte har åtminstodne en yta. Badrummet med dusch och bastu är antagligen klara när vi besöker bygget nästa gång. Vi fick lära oss en smart sak som vi skulle vilja föra vidare till alla dem som bygger nytt hus. För att minska ljud mellan rummen kan man dreva med vanlig isolering mellan innerväggens övre regel och glespanelen. Detta är ett tips som vi fått av snickarna, de sa också att det inte finns någon husleverantör som tipsar om detta men det ska enligt snickarna fungera bra. Vi får se Glenn, vi får se.

På södergaveln har det också kämpats fram en stomme till det som ska bli vår vinterträdgård. Det har grubblats en hel del för att få till det som syns på bilden. Det har också gått åt enorma mängder vatten för att försöka kompensera det man svettas ut. Robban har också upptäckt att bromsar uppenbarligen tycker att han smakar väldigt gott. Robban upptäckte också att det inte är så smart att försöka döda dessa irriterande bromsar utan att släppa vad han har i händerna. Att döda broms med en hammare i handen kan göra ont, mycket ont.

Och så har vi spacklat och slipat och spacklat, vi har gjort av med 20 liter spackel såhar långt. Fortsätter det i samma tempo så kommer det gå åt över hundra liter innan vi är klara med bara väggarna.

Nu tar vi äntligen en välförtjänt vil-helg där vi kommer försöka sova ut, gå på konsert och vem vet, kanske festa till det lite.

Inga kommentarer: