03 juli, 2006

Semestern har börjat

Vår semester drog igång på riktigt idag, med andra ord så kan vi lägga all vår vakna tid på att jobba på bygget. Även om semestern började idag så tjuvstartade vi redan i lördags med att åka och inhandla material och verktyg för veckans arbete. I söndags kunde vi inte hålla oss utan åkte till bygget och spacklade lite väggar som snickarna blivit klara med. Arbetsrumet och halva salongen fick sin första spackling. Idag har vi fortsatt att spackla, vi tror att vi har spacklat skarvarna för andra och sista gången... Vi hoppas i alla fall. Den som lever får se. Hörn i allmänhet och hörn med stora glipor mellan gipsskivorna i synnerhet är alldeles särskillt svåra att spackla kom vi på. Det bästa sättet visade sig vara med bara fingrarna, det var ett jobb som gick till Robban.

Idag var också dagen då bygget av vinterträdgården drog igång. Vi kände oss som riktiga amatörer när vi skulle köpa material. Vi fick till och med be om hjälp för att få veta VAR det material som vi hade uppskrivet att vi skulle ha fanns. Vi fick tillslut ihop det vi skulle ha och kunde stolt fara med en släpkärra med stora bitar trä mot bygget. Att bygga en vinterträdgård är ingen dum idé, det rekommenderas däremot INTE att bygga en sådan på en söderfasad mitt under en värmebölja utan ett moln på himlen. Medan Robban blev stekt och fick fin färg har Maria ägnat sig åt spackling och slipning inomhus.

Några av snickarna har sin sista vecka innan semestern denna vecka vilket betyder att de försöker bli klara med så mycket som möjligt. Med andra ord går väggresning och gipsning med ett rasande tempo på övervåningen. Golvet lade de helt färdigt idag och de sista väggarna kommer på plats imorgon. Det ska bli kul att på nära håll följa deras arbete denna vecka.

Inga kommentarer: