15 juli, 2006

Vacker utan spackel?

Kan man inte bo i ett hus som har råa ytor invändigt? Kan man inte behålla gipsskivorna som de är med synliga skruvskallar och skarvar som gapar?

Åt minstodne en av våra bloggbesökare kommer att le lite åt den musikaliska anknytningen i rubriken hoppas vi.

Idag har vi spacklat igen, spacklat och byggt lite. Det gick åt nästan tio liter spackel på övervåningen idag, tre sovrum har fått första omgången spackel. Det var riktigt skönt att spackla när det "bara" var normal takhöjd. Robban spacklade skarvar och höghöjds-skruvar, Maria tog hand om hör och låghöjds-skuvarna.

Vi har också jobbat lite med vår vinterträdgård. Nu kan vi gladeligen berätta att den sitter helt fast. Alla ramar är i lod och våg och sitter fast i varrandra och sitter fast i betongplattan. Marias pappa har varit till stor hjälp idag.

Vi har också hunnit med att börja jobba med pälsponten som ska upp i ryggåstaket. I samband med detta så måste man ta sig för pannan, IGEN. Pärlspontspaketen har bara nyligen kommit under tak och det visade sig att drygt hälften av paketen blivit mer än lovligt blöta av de regn som ändå passerat. Då pärlsponten uppenbarligen inte varit tillräckligt täckt med pressening på gårdsplanen så har vatten letat sig in i paketen och fått trät att bli både blött och vissa paket har till och med börjat ruttna. Lattjo. Detta innebar att vi var tvugna att sortera bort drygt hälften när vi skulle kvistbehandla idag. Där har Marias mamma varit till stor hjälp.

Trots elva timmar på bygget har vi inte haft en endaste tävlingsdeltagare på besök, med andra ord är det fortfarande helt öppet om vem som kommer etta. ;) För regler se inlägget nedan.

Inga kommentarer: