09 augusti, 2006

Bakom lås och bom

När vi åkte hem idag så kunde vi för första gången LÅSA vår fina DÖRR. Vi har tidigare också kunnat låsa men då har det varit frågan om ett hänglås på en OSB skiva. Vilken känsla att få nycklarna till sitt hus, jättekul. Det är också skönt att slippa oroa sig över att nyfikna tjuvtittare går in i huset nu när golv och annat börjar bli färdigt.

Idag har det iövrigt hänt mycket, som vanligt när vi har "semester". Vi har äntligen köpt kök och transporterat hem det och vi har jobbat i huset. Snickarna har precis som vanligt jobbat undan mycket mer än man trodde skulle hinnas med, det är väl nedräkningen mot färdigdatum som gör sig påminnd.

Robban har med Torstens hjälp fått bytet av innertak i arbetsrummet klart. Bitvis var det jobbigt att arbeta med armarna ovanför huvudet hela tiden i de temperaturer vi har haft men nu är det i alla fall klart.

Snickarna har listat och satt foder och mycket annat men roligast (och det som syns mest) är att parketten är så gott som färdiglagd på övervåningen nu. Kjelle och Jimmy stannade kvar och jobbade kväll och se så duktiga de var.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Hälsningar från VästKusten igen! Kämpa på! Vad jätteduktiga ni är !!! Jag är jätteimponerad! Kanonduktiga!!! Det ser jättefint ut huset! Jag ser även att ni har valt att sätta fönstren högre än normala 210cm. Vilken höjd sitter de på? 220, eller 230cm överkant fönster till golv? Blev altandörrarna mkt dyrare? Ser att ni har löst Entredörren med en fönsterruta överst! Hälsningar från en Impad Nybyggare! /Tobias.

Robban sa...

Hej Tobias.

Kul att du tycker att det är intressant att följa vårt bygge och byggande.

På nedervåningen har vi innertakhöjd på 270cm men vi har valt att låta fönster och fönsterdörrar att sluta på standard 30 cm nedanför innertak. Det gör att vi har väldigt stora fönster, framförallt på baksidan. Huruvida de enskillda priserna blev dyrare eller inte vet vi faktiskt inte. Det blev säkert dyrare men vi såg aldrig priset för vad EN dörr eller ETT fönster kostade, vi köpte en stomme med materialsats. För oss var det viktigast att det var estetiskt och att det inte såg konstigt ut.