10 augusti, 2006

Dagens ledord - Stick!

Vårt hus har återigen tagit ett stort steg mot färdigställandet. Golven på övervåningen är helt färdiglagda, parketten nästan klar på nedervåningen, de flesta fodren och smygarna är satta.

Medan Maria har ägnat sig åt slipning och spackling har Robban med stor hjälp från Daniel spikat änspont på taket till vinterträdgården. Det var en het dag idag men det var inte det som var värst, det var alla stick vi fick. Först och främst är det stickor i händerna men för det andra så var det getingstick. Idag var det Robbans tur att få sig ett stick i benet.

På eftermiddagen kom Andreas förbi, han ska hjälpa oss med våra innertak. Han satte omgående igång med att börja spackla taken på övervåningen, det är fantastiskt att se ett proffs jobba. Det ser så enkelt ut samtidigt som man inser sina egna begränsningar.
Medan Robban och Daniel tog igen sig från solstinget de troligtvis ådragit sig så assisterade Maria Andreas med att tejpa glasfiberremsor och täcka golv.

När det var dags att åka hem och låsa dörren efter sig så uppstod problem, det gick inte att låsa dörren. Viss lyckades vi låsa dörren igår även om det var lite trögt men idag gick det inte att låsa överhuvudtaget. Efter en halvtimmes strulande och efter att till och med grannar har varit och tittat på "problemet" beslutades det att det inte finns annat att göra än att ringa efter låssmed. En dryg halvtimme senare kommer låssmeden, tittar på eländet, skruvar loss och sätter dit fyra små ynka brickor och så funkar det. Innan han lämnar oss så skriver han såklart ut en inte allt för liten räkning. Ja, så kan det gå...

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra grejer från dig, man. Ive läst dina grejer innan och du är alldeles för häftigt. Jag älskar det youve fick här, älska det du är sagt och hur du säger det. Du gör det underhållande och du fortfarande lyckas hålla det smart. Jag väntar cant för att läsa mer från dig. Detta är verkligen en bra blogg.