27 augusti, 2006

Har du sett tumstocken?

Idag har varit en dag i vinterträdgårdens tecken. Morgonen började med att vi åkte och köpte det material vi upptäckte att vi glömde köpa igår innan vi satte igång med dagens byggande. Eftersom vi köpte obehandlad panel så passade vi på att köpa en burk grundfärg också.

Vi hade knappt hunnit börja jobba innan dagens första besök kom, det var Marias föräldrar. De kom med fikabröd och det säger man ju aldrig nej till. Precis när Robban bestämt sig för att det fick räcka med rast och började jobba lite så dyker Fredrik J upp med 4 månader gamla dottern Sofia för att se hur det går för oss.

Så småningom så kom jobbet igång på allvar. Det spikades, sågades och målades så det stod härliga till. När det var som värst så yppades repliken "Har du sett tumstocken" allt för många gånger under allt för kort tid, det var som om den hade små ben och allvarliga flykt problem. På Robbans önskelista till alla uppfinnarjockar finns nu en tumstock med senil-snöre, eller kanske "här är jag"-signal som ljuder så fort man greppar pennan.
Senare under dagen kom plattsättaren för att fortsätta med att lägga i hall och kapprum och gästerna fortsatte att strömma in. Fredrik H och Hanna kom förutom med trevligt sällskap med mat. Det smakade jättegott, tack ska ni ha.

Ett antal timmar senare, flera blåslagna fingrar senare kunde vi lämna bygget med den här synen. Vi är väldigt nöjda med att vi hann bli klara under den här helgen, nästa helg så påbörjas arbetet med innertaket.

Inga kommentarer: