03 augusti, 2006

Kul, mindre roligt och roligt igen.

Idag har det varit en omväxlande dag, minst sagt. Dagen började vid åtta på morgonen när Robban anlände till bygget lite seg i både ben och armar efter att ha burit massor av parkett dagen innan. Snickarna har återigen hunnit med en hel del kunde det konstateras. Fönsterbänkarna i marmor är uppsatta, nästan alla i alla fall. I kanarpen har vinklarna och måtten strulats till så de fönsterbänkarna måste skäras ner en smula. Den svängda öppningen mellan våningarna har också blivit klar.

En kort stund efter att Robban anlänt kom även Marias pappa Torsten och hans kompis Göran, de skulle alla tre tillsammans ta sig an takkonstruktionen till vinterträdgården. Efter tre timmars fnulande på hur man på enklast möjliga sätt och snyggt skära hål på fasaden och fästa en bärlina gav Robban upp och gick och pratade med Hasse, vår härligt kunnige snickare. Hasse förklarade hur man bäst ska göra och det visade sig vara precis det enda sättet som klåpar-trojkan INTE hade prövat. Med Hasses hjälp kunde klåparna (Robban, Torsten och Göran) snabbt fortskrida med att fästa bärlina och montera takreglar.

När materialet var slut och klockan var fyra så packade vi ihop för dagen, resultatet kan ni se på bilden här intill. Det har trots en blåslagen tumme varit roligt att snickra tycker Robban.


Vi har idag haft besök av naturen i huset. En vacker syrsa valde att ta stora entrén och ta sig en egen husesyn.


Det mindre roliga som hänt är att Niklas vår rörmokare vid provtryckning upptäckte att två golvvärmeslingor på övervåningen inte höll tätt. Vid närmare inspektion av de konstigt väsande ljuden upptäcktes att snickarna har försökt att fästa golvspånskivor med skruv på fel ställen. De har i alla fall på ett ställe upptäckt sitt misstag och till och med skruvat ut skruven (se bilden). Man kan konstatera att även proffs kan vara riktiga klåpare. En snickare borde väl ändå veta bättre?

För att inte avsluta dagens inlägg med en tråkig sak så måste vi berätta att det är tur att vi bara gjutit plattan till garaget än så länge, vi har ju inte hunnit bygga det ännu. Grannen har sparat lite träd på sin baksida för att få lite natur, skugga eller kanske bara det att han vill ha lummighet. Ett av de träd han sparat var tydligen inte med på noterna och valde att falla ner idag när det friskade i lite. Trädet föll inte som träd normalt faller, att de blåser omkull och rötterna rivs upp. Grannens träd gick sonika av på mitten cirka tre och en halv meter upp på stammen.

Inga kommentarer: