07 augusti, 2006

Olycksfall i arbetet

06:30 kom Robban till bygget idag, inte allt för pigg men ändå produktiv. Han kastade sig över sliparbeten med det samma för att sedan avbryta endast när det var dags att leta efter läcka nummer tre och när rörisen kom ut och reparerade den. Slipningsarbetet fortsatte en bit in på förmiddagen.

Vid elva ramlade Maria och hennes pappa in och då fick Maria fortsätta med slipning/spackling så Robban kunde passa på att snickra lite medan det fanns hjälp av Totte. Totte och Robban hann med att plocka ner gipset i taket i arbetsrummet, börja sätta upp pärlsponten som blev över från allrummet och att regla klart taket till vinterträdgården.

Det var i samband med uppsättningen av pärlspont det första olycksfallet skedde. I ett ögonblick av bristande uppmärksamhet föll en ännu inte fäst panelbräda ner från två och sjuttio, rakt ner i Robbans skalle. En riktig praktträff skulle man kunna säga. Ögonblicken efter att bilden till höger togs skedde det andra olycksfallet. Stegen slant av någon ännu inte klarlagd anledning och Robban påbörjade en rask men ändå intressant färd mot betongplattan nedanför. Ingen fara, han överlevde med en stukning av foten som värsta skada. Det blir intressant att se om det går att stå på den foten imorgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Jätte roligt att se ert bygge! Är inne flera gånger per dag nu det sista, men börjar inse att det kommer nog bara en uppdatering per dag! :-) Vi står i startgroparna och skall bygga ett väldigt likt utseendemässigt erat hus! Kul och se hur det växer fram! Vinterträdgården som ni bygger tycker jag om! Soliga hälsningar från Västkusten! /Tobias.