05 augusti, 2006

Vi älskar giraffer...

... eller egentligen giraff-slipmaskiner men mer om det senare.

Vi började vår "semester" (läs. arbetsläger eller Gulag) med att unna oss en liten sovmorgon och en lat, lång frukost. När det var avklarat så var det bara att ge sig i kast med dagens uppgifter. När vi kom till bygget så tittade vi först runt för att se vad som hänt sedan sist och för att se om rörisen hunnit rätta till snickarnas misstag. Två uppbrutna hål i golvet på övervåningen hittade vi, i varje hål hittade vi en lagning på golvvärmeslangen. Vi kunde också konstatera att när fönsterbänkarna sattes upp så måste någon varit färgblind, eller gjort det i totalt mörker, vi visar med en bild imorgon.


Efter en förmiddag av slipande för hand åkte Robban iväg för att skaffa lite mer slip-papper men kom då på den utmärkta idén att det kan vara fiffigt att kolla om det finns andra hjälpmedel. Antagligen var han så fruktansvärt trött på att handjaga så han var beredd att pröva allt. Efter ett samtal till Bauhaus i Västerås så blev det klart att det hade ett motoriserat verktyg som kunde passa. Det var i just detta ögonblick vi började älska giraffer ännu mer. Vi menar självklart inte djuren som vi båda tycker är jättemysiga djur utan så kallade giraff-slipmaskiner.
Vi hade lagt ner en förmiddag på att handjaga vårt master-bedroom och sovrum 2 tog knappt en halvtimme med giraffens hjälp. VILKEN FANTASTISK MASKIN! Robban hade så roligt så Maria var tvungen att testa hon också. Recensionen från Maria löd i stil med att maskinen var tung men att den gjorde jobbet mycket, mycket snabbare så man kunde stå ut med vikten. Resten av dagen ägnade vi åt att spackla stora sovrummet.

Inga kommentarer: