23 september, 2006

Action, äntligen

Äntligen börjar det hända saker igen. Sjukdommarna som bortblåsta och arbetslusten ligger på max.

Vi började dagen med att åka och köpa material för vidare bygge av vinterträdgård för att sedan snabbt skynda med att sätta igång. Vi hade tagit sovmorgon så vi var inte vid bygget jättetidigt.

Arbetet började med att vi hjälptes åt med att sätta upp diffusionsplast. Istället för att sätta upp den bit för bit tyckte Robban att det var bättre att sätta upp den i ett stycke. Till grannskapets glädje så rullades 11 meter blå plast ut på vändplanen utanför huset. När rätt längd vad kapad så var det bara att samla ihop allt och bära in och sätta upp i vinterträdgården. Vi vill bara säga till dem som kommer att göra något liknande framöver att det är bäst att hantera plaststycken som är 11 meter långa och 3 meter breda när det inte blåser så mycket.

När plasten väl satt uppe var det dags att adressera en fråga som tyvärr kommit att glömmas av, bänkskivan till köket. Vi passade på att äta lunch när vi ändå var tvugna att åka ifrån bygget för att ordna ärenden.

När vi kom tillbaka var klockan efter två på eftermiddagen. Det ingen av oss tänkt på var att diffusionsplasten som vi satt upp gör att vinterträdgården nu också kan extraknäcka som växthus eller varför inte bastu. Ni har förstått rätt, varmt som i helvetet.... Maria valde att gå och ställa sig i en sval klädkammere och måla medan Robban tog tjuren vid hornen och började sadla på väggarna. Maria jobbade lungt vidare medan Robban sakta men säkert flöt bort. När vätskebristen och huvudvärken blivit för stor så tog Robban en välförtjänt paus och åkte till vänner och snodde Alvedon från dem.

När dagen började lida mot sitt slut så kom Maria ut i den nu avtagande värmen och hjälpte till med spikandet. Dagen fick också avslutas relativt tidigt då vi som vanligt köpt för lite material, det blir en tur till brädgåden imorgon igen.

Inga kommentarer: