24 september, 2006

Bara ett blåslaget finger

Äntligen hemma efter en lång dags arbete.... Känns inledningen igen? Våra söndagar börjar oftast tidigt på morgonen, en dags hårt arbetande och hemkomst efter nio på kvällen.

Imorse drog vi som sagt igång tidigt, målning av klädkammere stod på schemat. Vi har en klädkammare per sovrum på övervåningen så vi kunde sprida våra gracer och arbeta på flera fronter. Två av tre klädkammare är nu färdigmålade, i den tredje väntar vi fortfarande på att snickarna ska sätta upp den sista gips-snutten som tyvärr fortfarande saknas.
Maria har sedan tidigare målat listerna som ska upp i klädkammrarna så nästa helg är det bara att spika upp dem och måla ihop och så är det klart.

Klart, vilket underbart ord för husbyggare. Det smakar så bra i munnen när man uttalar det. Något som inte riktigt är klart men där vi avslutat ett stort steg är vår kära vinterträdgård. Vi har blivit klara med förberedelserna för att sätta i glaspartierna som ska komma till nästa helg. Vi har isolerat, vi har satt på diffusionsplast (det gjorde vi igår) och idag har vi spikat klart tvåtumtvå för att ha någonstans att lägga elinstallationen och för att kunna lägga i ytterligare 45 millimeter isolering. Det blir tätt och förhoppningsvis kommer det också att hålla värmen.

Vi vill också publicera de första bilderna på vårt lilla badrum nu när kakel, klinker och mosaik är satt. Det saknas fortfarade lite fogning, toalett porslin och så vidare men visst blir det fint?

Nu har klockan blivit sen, dags att dricka ur rödvinet och hoppa in i duschen. Sängen börjar bli en allt för lockande plats att vistas.

Det blåslagna fingret? Jo, det är Roberts. Det drog som en magnet till sig hammaren i ett ögonblick av avslappning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va roligt med så mååånga bilder! Jätte roligt o se vad fint det blir! Kämpa på!
/Tobias

Robban sa...

Det blir fler bilder framöver. Snart kommer vi också ha möjlighet att lägga ut lite filmer från tidigare.