06 september, 2006

Ilska, frustration och inkompetenta hantverkare

En av våra entrepenrörer sköter sig inte, de slutför inte sitt arbete. Rättare sagt så har de påbörjat, tagit mycket lång tid på sig och inte lyckats avsluta sitt åtagande trots flera påstötningar.

Är det något som gör en så in i märgen förbannad så är det just situationer som denna. Vi sitter i ett läge där vi ingått en överrenkommelse, vi litar på att den andra parten håller sitt löfte och så blir det inte så. Vi kan inte heller i detta skede jaga entrepenören mer än på telefon eftersom det är sisådär 12 mil emellan oss. Det är inte bara vi som vill att entrepenören gör klart, vi har andra hantverkare som också väntar på att få slutföra.

Efter ett frustrerat samtal så ger vi dem nu en sista chans att visa att de kan klara av sina åtaganden. Gör de det så kan vi och de gå vidare utan flera kommentarer, gör de inte det så..... Ja, det kan knappast skrivas här.

Som läget är nu så suger det sockrad åsne-ba**e men vi har ett par trumfkort på hand. Den som lever får se hur det löser sig.

För att nämna något positivt så har vi nu fått reviderade ritningar på vår trappa som ska granskas närmare i kväll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där!

Precis så känner vi för vår utvändiga snickarentreprenad....

Han gör inte färdigt sitt jobb. Kommer en dag - borta en vecka!:-0
Taktegel skulle legat på huset i juni. Det är inte juni längre och teglet ligger framför garageporten, så ingen kommer förbi och fram.

Som tur är har vi inte kontrakt direkt med denne, utan snart får samordnare Glenn låta någon annan göra jobbet.

Tråkigt, men allt för vanligt i byggbranschen...

Christel och Pär

Robban sa...

Oj, det låter inte kul. Ja det finns lika många typer av hantverkare som det finns typer människor. Vissa är extremt bra och de ser vad som behövs göras långt innan det ens blir en fråga för byggherrarna. Andra är klåpare som mörkar, förhalar, strular och ställer till med förtret.