30 september, 2006

Inte plockepinn

Precis som vi hade fått löfte om så kom leveransen av glaspartier till vinterträdgården idag. Vår timing kunde inte varit bättre då vi svängde in på "vår gata" precis bakom lastbilen. Vi hjälpte till med att lasta av våra kollin, alla våra kollin. Att fem glaspartier kunde komma i så många delar hade vi nog inte föreställt oss när vi beställde. Leveransen var på över 28 kollin, inte delar utan kollin.

När vi fått av allt så började vi inte med att försöka förstå hur vi skulle sätta ihop allt utan vi började att städa upp på uppfarten så att borr-riggen ska kunna ta sig fram på måndag. Det skulle visa sig vara ett dumt beslut senare. Några timmar senare hade vi röjt undan bra och började känna att det är dags för lunch. Vi åkte ner på stan för att köpa oss något att äta men framförallt så ville Robban ta och beställa takhögtalare. Vi har tidigare berättat att vi dragit högtalarkabel ovanför innertaket på nedervåningen och nu när innertaken är målade är det snart dags att installera både spotlights och takhögtalare.

Efter lunch kom Marias pappa Torsten ut för att hjäpa till med glaset till vinterträdgården. Anvisningarna var inte de lättaste att förstå och i och med att vi började med att hålla på med detta jobb för sent var inte våra huvuden de mest snabbtänkta. När vi väl förstått hur vi ska göra ett glasparti så började ett gigantiskt plockepinn. Det på bilden är bara ett av fem "fönster" som ska monteras ihop och detta är det absolut lättaste, bara nio delar. Nio delar som tog evigheter att få ihop. Hur i hela fridens namn ska det gå med de andra? Ibland funderar man på att bara ta fram yxan och göra kaffeved av alltihop.

Efter att ha provat köpa halgenstrålkastare på flera olika affärer och med olika wattstyrka på lamporna så kan vi konstatera att de inte håller, lampan brinner sönder efter bara några timmar. Om någon som har bra erfarenheter av byggstrålkastare skulle kunna tipsa oss och därigenom lysa upp våra mörka höstkvällar på bygget skulle vi vara väldigt glada.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!

En bra allmän belysning är viktigare än punktbelysning.

Skulle rekommendera en byggslinga som ni hänger upp inomhus isf punktbelysning. Dessa används (lag på det) på alla byggarbetsplatser och borde oxå finnas att köpa på alla byggmarknader.

h. byggingenjören

Robban sa...

Allmänbelysning säger du? Det känns dumt att gå och skaffa det nu, det är ju snart klart i huset och det är mest punktjobb man gör.

Snart är det dags för alla spottar att kopplas in, då blir det allmänbelysning i överflöd.

Anonym sa...

Om ni köper halogen strålkastare och lamperna går sönder beror det på att de blir för varma, alternativt att ni rör lamporna när de är varma. Testa att ta bort glaset framför röret, och låt lampan så still när den är tänd, då brukar de hålla!
MVH
Tobias.

Robban sa...

Vi rör inte lamporna, antagligen blir de för varma. Det där med att ta bort glaset var faktiskt ett bra tips. Måste ta och testa det!