29 september, 2006

Nu händer det saker

Idag så kom vi lite överraskande både för oss själva och för plattsättaren på visit på bygget. Det som var överraskande för oss var att se en borr-rigg på uppfarten. Det är mackapärenra på bilden som ska borra ett hål närapå tvåhundra meter ner i marken för vår berg-värme. På måndag kommer de börja med borrningen som om inga komplikationer tillstöter borde vara klar på tisdag. När tvättstugan är färdigkaklad så kommer de invändiga arbetena för värmeanläggningen börja.

Appropå plattsättning så fann vi vår plattsättare högst upp på sin lilla stege när vi kom. Han var i full färd med att sätta kakel ovanför fönstren i tvättstugan. Efter vidare beundran av hans hantverksskicklighet så for vi vidare för att ta tag i de fönsterbrädor i marmor som hade blivit fel, mot stensågen med andra ord. Där var det inget annat än raka puckar och det kändes väldigt skönt att för en gångs skull bli behandlad som kund som den kund man ändå faktiskt är.

Det blev en tripp till IKEA för att köpa låd och luckdämpare för att fylla upp till närmaste tiotusental, det är ju kökskampanj så vi kunde hämta ut ett plastkort laddat med många sköna tusenlappar innan vi drog vidare.

Efter ett nedslående besök på plåtfirman som skulle ha varit klara för länge sedan med vårt hus så behövde Robban pigga upp sig lite så det tittades lite på bilar. Vi kommer behöva skaffa en bil till efter flytten till Västerås så varför inte redan nu börja bolla med tanken? ;)

Innan dagen var slut så var vi och tittade på lite färger till väggarna invändigt i hall/trapphus/allrum. Färger är en djungel, det finns hur många som helst och det är jättesvårt att välja. Även om det är svårt att välja fäger så tror vi att det är bättre att måla i dessa tre utrymmen som sitter ihop än att tapetsera. En och samma tapet överallt kommer inte funka tror vi. Att tapetsera mycket i ett nytt hus tror vi inte heller är smart. Även om vi byggt på platta på mark så är husstommen av trä och trä krymper med tiden och därmed så kommer huset röra sig lite. Rör sig huset så spricker tapeterna. Är vi knäppa?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, inte knäppa alls. Vi tänkte likadant som ni. Vi har ju bara satt fondväggar i sovrummen, köket och vardagsrummet. Alla övriga väggar är satta med microlite och vitmålade. Får bara hålla tummarna att det inte är just fondväggsväggarna som spricker...

Kul med lite mer bilder på bloggen!

Keep on building!

Miaa1970 (från byggahus.com)

Jennie sa...

Vi ska oxå bygga nytt. Inte själv dock men... Det här med tapeterna hade jag inte riktigt tänkt på. Men hur mycket kan det spricka egentligen?? Är det inte mest i hörnen man kommer att märka det?

Lycka till!