03 september, 2006

Vitt kladd och inga skor

Idag har kladdandet fortsatt och regnandet utanför fönstret likaså. Vår önskan om dåligt väder slog in, hurra för oss men sorry för er andra som kanske såg fram emot en fin helg för att påta i trädgården eller bara ta en lugn promenad. Något vi snabbt kom fram till var att man bäst jobbade utan skor men eftersom betongen är lite kall och man måste hålla sig varm så stannade strumporna kvar på.
Eftersom hösten börjar närma sig börjar det bli allt mörkare allt tidigare på kvällen så vi passade på att köpa lite bygg-ljus idag. Ett stativ med dubbla 500 Watts halogenstrålkastare lyste upp arbetsplatsen galant, de bidrog också till att höja temperaturen. Det blev nästan för varmt att jobba när man stod uppe på en stege nära taket.

Fram emot eftermiddagen kom målaren förbi för att spackla ett utav de sista innertaken, han hälsade att han sätter igång med målningen i nästa vecka. Vi fick besök idag igen, dag kom Marias jobbarkompis Anna-Carin med pojkvännen förbi på besök. De hade vägarna förbi Västerås i helgen och de var nyfikna på hur huset såg ut "på riktigt". Kul att ni kunde titta förbi!

När klockan var halv åtta på en söndagkväll lämnade vi bygget för den här gången. Trötta och utarbetade åkte vi hem men vi var ändå nöjda, vi kunde lämna bygget med denna bild på våra näthinnor, visst ser det väl ändå bra ut?

I nästa vecka måste värmecentralen beslutas och beställas, trappleverantören jagas och tusen andra små och stora detaljer och beslut. Det är härligt att vara husbyggare.

Inga kommentarer: