13 oktober, 2006

Fredagen den 13:e

Vilken lyckodag det blev den fredagen den 13:e ändå.

Efter Robbans sista dunderkur på sjukan bar det snabbt iväg mot bygget. Resan gick bra under polisens nolltolerans vecka, trots en blytung högerfot hos föraren. Många poliser passerades men det verkar som om det tjocka lagret av smuts på bilen absorberade laserpistolernas strålar. Vi blev inte stoppade och inte kollade. Vi smet igenom Harry Haffas nät den här gången.

Innan vi ens hade möjlighet att komma till bygget så var Schenker tvugna att levera badrumsinredning. Som tur var för oss så kunde Marias föräldrar Hillivi och Totte komma till bygget och ta emot och bära in alla kollin. Inte för att vi egentligen tror att någon skulle vara så fräck så att det tog något om det skulle stå utanför huset men man vet ju aldrig riktigt säkert. Hur som helst stod allt i hallen bakom lås och bom när vi kom fram.

Efter en snabb koll av varorna så konfererade vi lite med grävmaskinisten som ska gräva för bergvärme från foderrör till huset i nästq vecka, han ska också hälpa oss med våra tomtkanter, vi har nämligen stora planer som vi återkommer till senare. Vi måttade vår tvättstuga snabbt inför morgondagens köprunda innan det var dags för lunch.

Efter en smaskig pasta på restaurang Emilios bar det iväg på tapet och färg beslutsrunda. Efter tre och en halv timme på färgbutiken hade vi tack vare en enormt duktig och engagerad säljare fått bra koll på alla våra val. Vi har till 90 procent valt klart nu både då det gäller fäger och tapeter. Vi fick med oss alla våra val och alternativ i provbitar, rullar och kataloger. Dessa ska provhängas imorgon för att få våra val bekräftade eller totalt ratade. Det kommer bli spännande att se hur det vi tycke såg bra ut i butiken kommer te sig i huset.

Så fredagen den 13:e visade sig bli en riktig lyckodag ändå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, Emilios. Jag skyller minst 5 av mina extra kilon på Emilios ;)

-Ksund

Robban sa...

Det är gott och man får mycket mat där. Kul att se dig/er här igen. Det var länge sedan. Hur går det för er?

Anonym sa...

Jodå, det är full fart hos oss! Ni får komma förbi och kolla när ni hinner!

Jag ligger lite efter med att få upp bilder dock och just nu ligger sajten nere pga att jag gör om en del med serven, men snart ska den vara uppe igen!