02 oktober, 2006

Halvvägs till Kina

Idag började den efterlängtade borrningen av bergvärmen. Tidigt i arla morgonstund åkte vi ut till bygget för att invänta den stora händelsen. Antagligen var vi lite tidiga för när vi kom till bygget var vi ensamma på plats, ensamma förutom plattsättaren och plåt-svajje så riktigt ensamma var vi inte.

Att plattsättaren skulle vara där visste vi men att plåtisen skulle vara på plats var en överraskning. En väldigt glad överraskning även om han inte gjorde mer än att måtta upp för arbete han ska utföra senare.

Tillslut kom "borraren" och drog igång sitt jobb. Självklart var detta ett moment som Robban tyckte var jättekul så han stannade och tittade på mest hela dagen. Maria i sin tur valde att åka och titta på tapeter och färg efter ett tag. Efter nio meter foderrör var det dags för en snabb lunch som avnöts i borrfirmans lokaler några kilometer bort. Sedan var det dags att börja borra sig till Kina.


Att se borr-rör efter borr-rör försvinna ner i marken var otroligt kul på ett nördigt sätt, lite småpojkefasoner kan man gott säga. Man kunde inte förstå att det faktiskt är meter efter meter av berg som gnags till kax och sprutas ut genom slangen. Det bullrade, det var skitigt och superroligt.

När dagen var slut hade borrningen kommit mer än halvvägs och värmepumpen i tvättstugan är inom greppbart avstånd. Appropå tvättstugan så har plattsättaren jobbat på bra idag, väggarna är klara. Imorgon börjar jobbet med golvet och sedan ska det bara fogas och så är det klart.


Inga kommentarer: