07 november, 2006

Inte under jorden

Vi har inte gått under jorden även om man skulle kunna tro det, även om det skulle vara skönt att göra det. Åtminstodne för en stund. Nej som sagt så är vi i allra högsta grad ovan jord men vi känner vi oss lite förvirrade, den känslan känner vi igen.

Snickarna som håller på med färdigställande har nog att göra. Både med de saker de vet med sig själva måste göras men också med de punkter vi har skrivit i en lista till dem, kämpa på gubbar. Att vi inte får svar på de frågor vi har ställt gör oss dock lite förvirrade.

Hur målningen av ryggåstaket och målarnas insatser på övervåningen ska planeras in övergår också vårt förstånd men vi hoppas att snickar-Kjelle har koll på den planeringen.

Vi hade ju hoppats på att ha fullständig koll på hur vi skulle göra med badrummet på övervåningen idag, nu har vi som vanligt kollrat bort oss själva. Vi har dock fått lite hjälp med förvirringen av en "tjänste-leverantör".

Ett lustigt brev kom med posten idag. Det fick Robban att skratta så han nästan började gråta. Det var plåfirman som hade sänt fakturan. Ibland förstår man inte hur folk tänker, hur blinda för sina egna handlingar kan de vara? Plåtslagarens jobb påbörjades strax före fotbolls-VM i sommras. När matcherna blev mer och mer spännande blev plåtjobben lidande och sedan dess har det gjorts mindre och mindre månad för månad. Detta trots otaliga påstötningar både av oss och av andra hantverkare vars jobb blivit lidande. Påstötningarna har blivit hårdare och hårdare och kulminerade i att vi en vardag helt sonika klampade in på plåtverkstaden. Då tog något skruv och jobbet blev faktiskt gjort tillslut. Nu när fakturan kommer så har man trots en försening jämförbar med en istid debiterat mer än vad som var avtalat.
Vad ska man göra? Skratta, gråta eller rent av bli galen?

Mer än lovligt förvirrade säger vi god natt för idag... Imorgon är en annan dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där !

Mitt tips: Bli galen, lägg er i fosterställning - skrik ett tag. Ända tills det känns bättre - ta sedan itu med saken.

Stå på er! Ni ska absolut inte betala mer än avtalat. Men visst är de fräcka som försöker? Jag tror många ger upp och betalar - man orkar liksom inte alltid när man är mitt uppe i ett husbygge...

// Christel

Robban sa...

Ja du Christel,galenskapen ökar idag har det varit helt hysteriskt. Självklart är det på andra områden så nu börjar det likna ett totalt kaos. Vi får se om vi orkar med att skriva ett inlägg om det ikväll.

Aldrig att vi kommer betala mer, snarare mindre som kompensation för att det tagit sådan tid.