04 november, 2006

Mitt i mellanläget

Så var det lördag igen, en helt vanlig lördag för vår del. En lördag som inte inbegriper middagar med vänner eller kanske ett trevligt biobesök utan som vanligt en resa till Västerås. Det har dock inte blivit en särskillt produktiv lördag.

Visst, vi har gjort en sista avstämning när det gäller tapeter, vi har köpt lite matrial för köksbygget och vi har sett till att målarna har fått en egen nyckel till huset men det är i princip det vi gjort.

Delvis beror det på att vi nu är i händerna på hantverkarna, att snickarna är mitt i avslutandet av sitt arbete, att målarna ska till att börja med sitt och att elektrikerna och rörisen också ska avsluta. Delvis beror det på att det inte finns så mycket vi kan göra förutom att försöka samordna alla inblandade parter nu under slut-rushen och med tanke på hur det är ställt med Robban kanske det är lika bra. Det känns som om vi står i ett mellanläge där det inte finns mer för oss att göra än att se på, kanske på sin höjd jaga på lite.

Sedan förra helgen har det ändå hänt en del. Snickarna har fortsatt med köket, satt upp lister och färdigställt arbetsrummet och massor med andra små saker. Elektrikerna har varit ut och fixat tvättstugan men också lyft i några av alla spottar. Vi har tyvärr inte sett tecken på att rör-Niklas varit ute på bygget. Niklas, vi saknar dig.

De leveranser vi gått och väntat på börjar ramla in, nu i veckan kom vår trappa. Den ser inte mycket ut för världen ännu, den ser ju faktiskt bara ut som en hög med paket. Men vi som vet hur den kommer se ur när snickarna fått ihop den kan redan nu förstå vad innehållet i vissa paket är.

Inga kommentarer: