08 november, 2006

NEEEJ!!!!

Inte idag igen, ibland kan man verkligen hata att försöka färdigställa ett husbygge på 12 mils håll.

Man skulle kunna tro att det skulle räcka med trubbel med tanke på vad vi skrev igår men man ska inte hoppas på för mycket.

Dagen började med ett glatt besked, värmeanläggningen skulle börja installeras. Den lilla glädje vi fick känna av ersattes med en stigande frustration och irritation ju längre dagen gick. De olika "hantverks-slagen" har nu hamnat i ett "katten på råttan, råttan på repet"-beroende till varrandra. Själva sitter vi 12 mil därifrån och försöker styra upp situationen över telefon.

Inte nog med det så strulade installationen av värmeanläggningen. Den i innerväggen framdragna matningen för VP:n tyckte installatörerna var för vek. Elektrikern meddelade att slangen i väggen är för tunn för grövre kablar och att den har för många krökar så ett byte av kabel är omöjlig. Rekommendationen vi fick var att lägga en utanpåliggande matning. SKITSNYGGT det skulle vara med en utanpåliggande kabel i det nya huset, i den helkaklade tvättstugan.

Någon fick efter många förtvivlade telefonsamtal en lysande idé så problemet borde vara löst, men inte förrän på måndag då elektrikern har möjlighet att svänga förbi. Och det betyder i sin tur att värmen låter vänta på sig.

Snart gör vi som vår byggvän Christel skrev i en kommentar till gårdagens inlägg. Hoppas bara att snart vänder uppåt igen...

Inga kommentarer: