28 december, 2006

Full fart

Imorse klockan åtta när Robban anlände till bygget rådde redan full aktivitet. Snickar-Kjelle och Snickar-Rolf hade redan ägnat några timmar åt att åtgärda sina punkter på besiktnings-protokollet, punkt efter punkt åtgärdades. Robban fortsatte med snickrandet i vinterträdgården medan han väntade på Maria och Totte. De ramlade in en timme senare och då fick Robban hjälp av Totte och Maria höll koll på de andra två snickarna, de profisionella. ;)

Medan det bankades i vinterträdgården så skedde stora saker i huset. I stora badrummet är förändringen störst. Bastun till exempel är nu så gott som klar, det saknas bara ett lock till takventilen och så bastudörren såklart. I badrummet har kommoden kommit på plats, handukstorken monterats upp och badkaret har slutligen landat i rätt rum.
Det börjar snart bli dags för rörkrökaren att komma på besök och göra lite av det som han är så bra på. Då skulle vi kunna använda handfaten, badkaret eller det vi saknar mest i huset. Toaletter!

I lilla badrummet har det också skett saker. Kommoden har även här monterats upp men själva handfatet saknades, det hade missats att vi skulle ha handfat till kommoden. Vi hämtade upp det när vi kom hem till Stockholm på kvällen så det monteras imorgon. Imorgon kommer också tvättstugan bli klar (hoppas vi) och då kommer vi visa hur en galen idé kan rädda en miss som begåtts på grund av att man inte tänker.

Vinterträdgården då? Jo där är det klart för att sätta isolering i taket imorgon. Räddaren Totte kommer att hjälpa till även imorgon och går det bra för oss så har vi hunnit glesa en hel del av taket imorgon, kanske hunnit med att täta några glaspartier också.

Inga kommentarer: