04 december, 2006

Människor...

Igår utlovade vi lite snaskigt skvaller, eller i alla fall att berätta vad man kan stöta på för konstigheter när man "syns" på internet. Vi kommer att skvallra men vi blandar ihop det med en reflektion över människor.

Vi kan börja med att reflektera över det här med hantverkare. Vi misstänker att många som läser det här och som bygger eller har byggt börjar dra på smilbanden redan. Man vet liksom inte om man ska skratta eller gråta. Ena stunden sköter de sig jättebra, är effektiva och är bra på att kommunicera. Bara för att i nästa stund inte få något ur händerna och vara helt hopplösa att ens få tag på över telefon, inte alls bra. Ena stunden kan de bli väldigt upprörda över att andra hantverkare inte gör sitt jobb, att de är beroende av andra. I nästa stund så spelar det ingen som helst roll att det finns hantverkare som väntar på dem.

När det blir sådär "mindre bra" så vill man ta dem i örat och rya åt dem. Ska det behövas egentligen? Är de inte vuxna nog att förstå kund-leverantörsförhållandet? Människor...

Så har vi de som tror att man bara för att man skriver en blogg om sitt husbygge är resurs man kan använda kontinuerligt. Vi tycker det är jätteroligt att dela med oss av de kunskaper vi har fått under bygget. Att kanske vara till hjälp och berätta om vilka minor man inte ska trampa på är OK. Men när det visar sig att våran vänlighet överutnyttjas så börjar vi fundera. Människor...

Tro nu inte att det är total misär med hantverkarna för oss, för så illa är det inte. Det är bara väldigt nära färdigställande, vi och vissa hantverkare ser väl inte saker i samma ljus helt enkelt. Bli inte heller avskräckta från att kontakta oss. Vi tycker det är jätteroligt att få frågor, kommentarer och även besök. Det är svårt att nå den gräns där vi känner oss överutnyttjade men en "kontakt" kan vi kalla det har lyckats.

2 kommentarer:

Anonym sa...

affffffffff

Robban sa...

Det var också ett uttryck i brist på annat. Det hade också funkat med suck, stön eller meeh... ;)