03 december, 2006

Swiss army-knife

När vi var påväg hem till den lilla lägenheten efter helgens besök i den stora villan under uppförande hade vi ett intressant samtal. Det handlade om hur man kan likna dessa två boenden, men också om hur olika vi se på saker. Maria tycker att huset kommer bli fint "men" stort medan Robert har en helt annan syn på det. Han längtar, nästan så att det gör ont, efter att få flytta in i huset. Robban jagade upp sig ordentligt där han körde på E18 och liknade lägenheten vid en swiss army-knife, så många funktioner som möjligt på så liten plats som möjligt. Att det är jättefiffigt att man ska ha kniv, konservöppnare, korkskruv och sax komprimerat i en grej. När man sedan verkligen behöver använda verktygen så gör man sig antigen illa eller så blir resultatet skit. Robban började likna en upphetsad frikyrkopastor när han hävdade att det var bättre med separata verktyg för de olika behoven. Hoppas att ni förstår Robbans liknelse lika mycket som han själv.

I helgen har det faktiskt inte blivit så mycket gjort som man skulle kunna tro. Vi har däremot kunnat njuta av vad det börjar likna. Titta bara här till vänster, mosaiken i köket är fogad och klar. Efter det att bilden är tagen har målar-Andreas varit och spacklat lådan under taket. När vi kommer till bygget nästa helg kommer den nog vara målad och klar också, det kommer sannolikt vara tapetserat då också.

Appropå tapeter så är de nu färdigt på hela övervåningen, men också i arbetsrum och i salongen. Salongen ser ur-tjusig ut med sin bredrandiga tapet, nästan lite ståndsmässigt. I arbetsrummet är vi supernöjda med den tapet vi valt, det känns som att ingen annan hade passat lika bra med pärlspontstaket och det listverket.
Vi kommer inom kort att presentera varje rum lite närmare och då kommer vi även att publicera den planlösning vi har fått frågor om i mail till oss. Appropå frågor så kommer vi att under de närmsta dagarna skriva lite om vad vi tycker är lite lustigt när det gäller frågor, vad man kan stöta på för underligheter när man "syns" på internet.
Vad har vi då gjort i helgen? Det har mest varit frågan om plockning av skräp och att gå runt och fundera på hur snickarna har tänkt sig vissa detaljer. Vissa saker som vi upptäckt förstår vi inte och det ska bli väldigt intressant att höra förklaringen till varför snickarna har gjort som de gjort.

Inga kommentarer: