10 januari, 2007

Inte som man tänkt sig

Nej, det blir inte alltid som man tänkt sig. Imorse blev det tidig purrning för Robban som tillsammans med några av de blivande grannarna skulle träffa en representant för stadsnätet och prata fiber. Mötet var inbokat extra tidigt så att Robban skulle kunna åka tillbaka till Stockholm och få något gjort på jobbet. På vägen tillbaka skulle Robban bara lasta av lite material innan han ilade till jobbet. Riktigt så blev det inte.

Plattsättarna kom helt oförhappandes och tarvade lite stöd. Man blir överraskad av hantverkare många gånger under ett bygge. Det är dock inte alltid överraskningarna är så angenäma som idag. Inte bara hade vi inga förväntningar på att plattisarna skulle komma idag, de två som kom var trevliga, kunniga och effektiva.

Efter en del problemlösning och efter att rörkrökar-Niklas kallats in skred hantverkarna till verket. Hantverkarna slet och Robban fick bistå med att byta varor som var fel, köpa material som tagit slut och vara allmän hantlangare. Som tur är har Robban en snäll chef som gav honom semester med så extremt varsel.

Plattisarna som kom idag kom inte för att åtgärda besiktningsanmärkningar eller att sätta plattor, deras uppgift var att bygga in badkaret. För att detta ska kunna ske måste badkaret kopplas in. Vatten måste anslutas av rörkrökar-Niklas, blandare, avlopp, duschslang måste monteras. Elen måste anslutas! Var är elektrikern, har någon ringt honom? MARIA!!! Hjälp. Okej, el-Fredrik kunde komma och hjälpa oss. Vilken tur, arbetet kan fortsätta. Åh nej, det saknas Lux-element. Var köper man det i Västerås? MARIA!!! Robban lånar plattisarnas stora bil och åker och handlar. Och på det där sättet har det fortsatt hela dagen.

Även om det varit hektiskt och kaotiskt hela dagen har arbetet hela tiden gått frammåt, vi har hela tiden kommit närmare ett färdigställande. De "platta" killarna blev klara med inbyggnaden, visst ser det förhoppningsfullt ut? Inom kort ska inbyggnaden kläs in. Vad vi väljer för material får bli en överraskning. För den nyfikne kan vi säga att du inte behöver vänta länge på att få veta. ;)

Medan en rörkrökare anslöt i stora badrummet färdigställde hans kollega lilla badrummet, det är nu helt klart. Jipee, ännu ett rum helt färdigt. När anslutningarna var klara för badkaret ordnades duschen, toalettstolen, kommoden i rask takt. Robban han glömde av sina egna behov som att äta och ... Så mycket har hänt, behövt fixas, beslutas idag. Det har varit jobbigt men vi har kommit så otroligt mycket närmare slutet känns det som. Nu är det bara hoppas att alla löften som vi fått av snickare och plåtisen också håller vad de sagt då borde huset vara så gott som färdigt på fredag. Kan man våga hoppas?

Bilderna idag har haft en osedvanligt dålig kvalitet, det beror på att de är tagna med en mobilkamera. Det kommer bättre bilder till helgen.

Inga kommentarer: