24 januari, 2007

Lördag: Flyttdag

I lördags vaknade vi tidigt efter en natts orolig sömn. Vi vaknade med en märklig känsla i maggropen, en blandning av förväntan, anspänning och nog fanns där en gnutta rädsla också. Strax före åtta började flytthjälpen anlända. Vi samlade kraft runt en nybryggd kanna kaffe innan grabbarna blev för otåliga och ville sätta igång.

Allt som gick att packa ner låg i redan i flyttkartonger, bokhyllorna var nedmonterade och ordentligt inslagna. Vi var med andra ordväldigt väl förberedda. Eftersom alla var otåliga och ville börja direkt så var det bara för oss att låsa upp vindsförråden och börja bära. När sju grabbar i sin bästa ålder sätter fart så flyttas nästan 80 flyttkartonger ner fem trappor väldigt snabbt, nästan lite för fort för Maria som hade tagit på sig att tömma det sista i köket. Tords lastbil blev långt ifrån full-lastad men det blev en skaplig transport ändå. Nästa moment var att transportera allt och alla ungefär 13 mil västerut så Tord var den förste att sticka, han med lastbilen. Kanske stack han lite väl tidigt för att helt plötsligt började det uppenbara sig mer och mer. Det var de berömda småslattarna på slutet. Det hade inte varit något problem om det hade varit frågan om några få slattar, det blev rätt många. Vid det här laget hade Fredrik J stuckit iväg med sin stora familjebuss också. Nu återstod bara att börja pussla. Vi lyckades tillslut pressa in alla saker och fyra vuxna och två barn i tillhörande stolar i två bilar. Fråga inte hur det gick till, antigen berodde det på vilja eller bara ren tur.

Efter en smärtfri resa till Irsta anlände vi alla till huset nästan samtidigt och då passade vi på att äta lunch. Vi bjöd på kycklingpastasallad medan rörmokaren jobbade på med det sista för att vi skulle få vattnet påkopplat till kvällen. 45 minuter om inte mindre tog det att lasta ur bilarna.

Det måste varit en rekord-flyttning vi har gått igenom, vi började alltså klockan åtta på morgonen och var klara runt klockan två på eftermiddagen. Sex timmar tog alltså flytten och då är både 13 mils transport och lunchen inräknad.

Vi vill rikta ett enormt stort tack till Fredrik J, Fredrik E, Pierre, Robert S, Sture, Fredrik H, Totte och inte minst Tord. Hoppas ni kan nöja er med ett muntligt och skriftligt tack sålänge, inflyttningsfesten är ni självskrivna på.

När flytthjälpen lämnat oss ensamma i huset för att åka till sitt och ta det lugnt så fortsatte vi med att börja packa upp köksgeråd. Vi fortsatte med det och med annat plockande ända fram till klockan tio på kvällen, då beslöt vi oss för att vi hade fått nog och åkte hem till Marias föräldrar och sov.

Vi hade tur denna dag, vädrets makter stog på vår sida. Flytten klarade vi utan att ens se skymten av en snöflinga och de som skulle tillbaka till Stockholm hann hem i god tid innan snön började falla. Annat var det dagen efter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Konstigt det där med alla småslattar som blir kvar :-)

Robban sa...

Ja, visst är det? Man tycker man har packat allt men ändå så finns det saker kvar.