27 februari, 2007

Jaktsäsong?!?

Det är väl nu i slutet av februari jaktsäsongen på hantverkare har börjat? Har den inte börjat ännu? I så fall håller vi på med tjuvjakt!

Tålamodet har hur som helst tagit slut, ett riktigt abrupt slut faktiskt. Nu när vi bor i huset så förväntar man sig att hantverkarna ska vara klara med sitt jobb. Det kan bero på att de på besiktningen sa att de skulle vara klara med att åtgärda besiktningsanmärkningarna redan vecka två, nu när vi är inne i vecka nio och de fortfarande inte är klara så..... Ja, ni förstår säkert.
En av våra två plattsättare har haft väldigt svårt för att komma och avsluta sitt jobb. Egentligen så var det bara för honom att åtgärda sitt eget arbete som inte blivit bra gjort. Efter många veckors resultatlöst snällt tjatande av en av oss räckte det med ett allvarligt samtal från den andra. Frågan är varför slutförandet dröjde så länge, det tog inte lång tid alls när det väl blev av. Det känns som att det var onödigt att skapa så mycket frustration för oss och säkert hantverkaren själv genom att skjuta upp slutförandet.

Med en hantverkare avklarad fortsätter nu jakten på nästa, det är återigen en hantverkare som har svårt att förstå att det lättaste för alla parter är att slutföra jobbet, skicka sista fakturan och skaka hand. Istället så möts man av ett stort oförstående till att kunden önskar att få jobbet klart. Vi vill ju bara få huset klart.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så irriterande det låter! God jaktlycka!! (Även om det är hemskt att man överhuvudtaget ska behöva jaga dem och påpeka sådant som ska vara självklart!)

Anonym sa...

Hejsan!
Ja visst är det en massa "roliga" kostnader som kommer att komma under byggets gång. Men förhoppningsvis så har man redan räknat med de flesta! ha det bra! Mvh danny o tilda

http://husbyggetfalun.blogspot.com/