24 april, 2007

Byggsats

Idag har vi varit och hämtat en mur, i sina beståndsdelar. Vi kunde själva välja vilka delar vi ville ha. Inte nog med det så fick vi också se mer arbete med vårt hus idag.


Efter vi hade mött upp med lastbils-Inge åkte vi till Romfartuna grustag för att hämta sten till vår mur. Det var som när man var ett barn och kom in i en godisbutik. 'Jag vill ha en sån, två sånna. Nej förresten en sån istället.' Sten så långt ögat kunde nå och valfriheten var total. Runda, ovala, kantiga, spruckna, gråa, vita och nästan svarta. Det fanns gott om sten!
När vi fyllt släpet på lastbilen med sten hade vi lastat precis under 18 ton, konstigt nog så ser det inte ut att vara så mycket. Hoppas att det räcker till våran mur som vi ska bygga i helgen.

Innan vi åkte till grustaget så svängde vi förbi hemma. Vi stötte ihop med plåtslagaren som hade börjat med bandtäckningen av vår vinterträdgård. Han kommer att jobba på under veckan och förhoppninsvis så hinner han bli klar innan helgen. Av det lilla som hade hunnit bli klart idag kan vi se att den röda plåten vi valt till taket kommer att bli vacker till fasadfärgen vi valt.

2 kommentarer:

dreamhouse sa...

hejhej på er! kul att bygget går framåt! tänkte en liten fråga, hur har nu gjort med fönster? det är ju svindyrt. har ni sidohängda? om inte, är ni nöjda? usch sitter med just val om fönster och vi har ju självklart utgått från att de var sidohängda vilket de inte var såklart. nu springer pengarna iväg..

Robban sa...

När det gäller fönster så är det ett medvetet val att INTE ha special. Vi har väldigt energieffektiva H-hängda fönster. Vi har valt till en spröjsning som vi tycker passar bäst med huset. Man får kompromissa ibland, man får ta både ekonomisk men också funktionell hänsyn.