11 maj, 2007

Boing boing

Man kan inte låta bli att le när man läser artiklar som denna. Artikeln handlar om en kvinna som har blivit störd av att barn studsar på studsmatta nedanför hennes balkong. Hon trött på att se armar och huvuden som studsar upp och hon har dessutom kännt sig uttittad. Så uttittad så att hon har tagit upp frågan med miljö och hälsa och dessutom fått rätt. Enligt miljöchefen blir det nu ett förbud mot studsmattor som står närmare grannhusen än tjugo meter.

Under vår senaste promenad genom 'byn' kunde man se studsmattor i var och varannan trädgård. Ibland så tätt så att man nästan skulle kunna studsa sig genom stora delar av samhället. Tänk om alla som inte har studsmattor skulle resonera som kvinnan i Kumla, hur skulle det bli då?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra med förbudet!
Dom j_vla studmattorna borde förbjudas helt o hållet, ungarna för ett j_vla liv. Där jag bort står det studsmattor i snart nog varenda trädgård och på varje studsmatta hoppar 3-4 skrikande ungar.
Önskar nån sorts surt regn med resårupplösande egenskaper kunde driva in från forna östeuropa!

Anonym sa...

Jag har full förståelse för att man vill kunna ha lugn och ro på sin balkong, och känna sig ostörd.

Detta med studsmattor är ett gissel, jag har själv fått erfara detta på nära håll.

En granne ställde upp en matta på garageuppfarten, vilken i sin tur resulterade att när hennes vänner kom på besök så ställde de sig på vår uppfart vilket irriterade en hel del. Men det som nog var mest irriterande var att hon alltid hoppade på denna studsmatta iförd en minimal bikini med resultat att det manliga folket i kommunen där jag bodde vallfärdades till vår gata eller kom i bil för att få se henne stå där och exponera sig. Vi som bodde runt om stördes både av att se henne stå där på studsmattan och alla extra besök som detta genererade.

Om man bor i ett radhusområde med små tomter så är det jobbigt för grannarna sidan då hoppandet medför extra mycket ljudnivå både med gnissel och stoj och skrik.

Sätt hellre studsmattorna på en större gräsmatta en bit från bostäderna så kan lev och nöje få fortsätta utan att omgivningen behöver bli störd.

Anonym sa...

Jag håller med dej, det finns ju studs mattor i var o varannan trädgård...Hon var nog tjurig o skulle nog oxå vilja studsa i en matta...Ann-Margreth

Anonym sa...

Hej!
Tack för raderna i gäatboken!
Vilket jättefint hus ni byggt!!

Vi har byggt i Tillberga, vi flyttade in för precis 2 år sedan. Vi trivs jättebra!

Vänligen, Jessica