29 juni, 2007

Fruktansvärt

Vi fick nyligen höra en fruktansvärd historia om vad som kan hända alla men kanske framförallt nybyggare som vi också var för inte så länge sedan.

Det var något som drabbade bekanta till oss som bygger hus i Huddinge. De har byggt ett nytt hus och bygget har gått bra. Invändigt var det färdigtapetserat, färdigbyggt och helt klart för inflyttning när det otänkbara, det fruktansvärda inträffade. De kom för att få njuta av sitt nya färdiga hus och samtidig ta medd sig lite småsaker några dagar innan flyttlasset skulle gå. När de kom till huset stod entrédörren öppen.

Någon gjorde inbrott och länsade huset. Inte mycket att länsa när man ännu inte flytta in kan ni kanske tycka, tvärt om säger vi. De länsade huset på allt som hade värde. Frysen som gör iskuber, kylen som fixar friskt vatten, ugnen, värstingmicron ja precis alla vitvaror. Köksfläkten som de inte fick loss efter att de skruvat loss skruvarna slet tjuvarna loss. På övervåningen skruvade de loss en hel bastuvägg och tog den med sig med bastuaggregat,dörr och allt. Allt det som stals bars eller släpades ut ur huset in i en väntande lastbil. Släpandet efterlämnade ordentliga repor i den nya parketten. Tjuvarna var dessutom så fräcka att de skruvade ner skoställen från IKEA för någon hundralapp vid entrén.

Om stöldgodset är kvar i landet eller om det säljs på blocket är svårt att säga, faktum kvarstår att detta känns som ett insiderjobb. Det är inte svårt att tänka sig att någon som jobbat med huset antigen själv med sina kumpaner länsat huset eller berättat för någon som slagit till efter den/de fått höra vad som fanns i huset.

Vi lider med våra bekanta och samtidigt skattar vår lyckliga stjärna att vi klarade oss från något liknande.

Inga kommentarer: