19 juni, 2007

Hårda bud

Tidigare idag så skrev vi om en stramare hållning mot katter. I en artikel på SVDs hemsida så blir det ännu mer tydligt att Mitthem menar allvar med de stramare reglerna för katter. Detta kan bara applåderas, bravo Mitthem ett mycket gott initiativ.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!

Nu tycker jag visserligen att mitthem gör rätt i att sätta upp regler... inte för att jag tycker att katter är värre eller bättre än hundar - Men bara det att rätt ska vara rätt! Reglerna finns ju redan där för rastning av hundar!

Dock är det rent dravvel att tro att det överhuvudtaget skulle lösa några problem!

Jag menar oavsett om deras hyresgäster har katter eller inte, så har ju andra kringliggande hyreshus/husägare katter osv. Och då har vi inte ens nämt de lösspringande katterna som finns överallt. Det är som med råttor, man kan sätta ut fällor men de finns där ändå..

Man kan möjligen uttrycka sig så att det är en "käpp i hjulet" för kattägare, men det löser inga problem..

Precis som vissa hundägare (väldigt många sådana) inte ska få ha hundar... så ska inte vissa kattägare heller få ha katter! Oansvariga människor finns det gott om i världen..

Jag valde att lägga kommentaren på denna tråden istället då jag tyckte ni hade pajkastning i den andra.. och nivån var lite väl låg.

Hoppas verkligen att de där nya reglerna och artikeln iaf väcker lite uppmärksamhet och får "kattägarna" att iaf tänka efter lite innan de skickar ut sina "gullegrisar" i stan..

MVH Sandra

Robban sa...

Med tanke på vad som skrivits i ämnet i kommentarer på vår blogg och i andra forum så kanske vi inte ska hoppas för mycket. Väldigt många kattägare projicerar känslor, vanor och behov genom på sina katter. Behov som oftast inte ens finns. Detta är inte unikt endast för kattägare men den egna uppfattningen är att kattägarna oftare gör det.
Syftet med våra blogginlägg har inte varit att ge sig på katterna utan deras i många fall oansvariga ägare. Samtidigt ska sägas att det finns kattägare med ansvar också, en av dem kommenterade det andra inlägget.

Anonym sa...

Jag tycker det är f-j att det ska vara på detta vis, Det har alltid funnits katter det är en trygghet för många, Tänk alla som matar fåglar som skiter hejvilt det är ju ännu j tycker jag tillslut får vi nog bo inn kappslad i en bubbla, där det är det måste vara decifinerat.