06 juli, 2007

Raggarrunda

Från och med för ett par dagar sedan och med kulmen idag och imorgon så är Västerås överfullt med raggare, cruisers, rockabillys och annat löst folk. Power Meet är tillbaka i stan. Efter jobbet så skyndade vi oss hem för att äta en bit innan vi manövrerade oss ner mot hamnen för att försöka få en skymt av de fina bilarna. Tyvärr hade vi hunnit missa 'fin-crusingen' och fick nöja oss med de bilar som fortfarande åkte. OK, det var några fina bilar då också men många rishögar också. Vi fick också se några av dem som vi valde att kalla patetiska, de unga vuxna som körde en några år gammal dekaltrimmad BMW med fläskiga fälgar. Det är nästan löjeväckande att tro att deras fordon skulle få dem att passa in på en träff för äldre amerikanska bilar.

Det har kallats för folkfest. Visst var det mycket folk där och det festades en hel del men det betyder väl inte folkfest i ordets rätta bemärkelse? Vi får väl läsa i lokaltidningen hur många våldtäkter det blev i år, hur många som åkte fast för att ha kört fulla och hur många som blev omhändertagna.

Efter några timmar vid hamnen åkte vi till Hälla, det var där de fina bilarna var. Det är imponerande att se hur väl vissa har restaurerat sina bilar.

Inga kommentarer: