03 oktober, 2007

Herregud

Ännu en gång ramlar man på en skräckhistoria som denna. Det var inte första gången och tyvärr troligen inte sista heller.

Som ni säkert märkt så har vi inte skrivit på bloggen särskilt mycket de senaste dagarna. Tiden har gått åt till att arbeta och kvällarna har ägnats åt att försöka hitta fönster och garageportar förutom att fundera på vad vi vill göra med tomten.

Svenska Dagbladet skriver om Darren och Joannas mardrömsbygge. Till att börja med tycker man synd om paret, för visst är det tråkigt när någon hamnar i en liknande situation. Tänker man däremot efter så måste man ändå fundera på hur någon vågar gå in i den troligtvis största och viktigaste affär man gör i sitt liv utan att ha fullständig koll på allt. Trots att det är frågan om en nyckelfärdig leverans så kan man inte bara skriva på ett papper och sedan förvänta sig att någon annan gör resten.

Det är inte första gången som man läser om mardrömsbyggen där de blivande husägarna inte verkat ha haft kunskap att man faktiskt är byggherre trots kontrakt på nyckelfärdigt hus och totalentrepenad. Byggherren har ansvar och skyldigheter. När kunskap om dessa saknas kan det tyvärr bli såhär.

Lycka till Darren och Joanna, hoppas allt löser sig för er trots allt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

...så in your face Darren och Joanna, in your face :-)

Anonym sa...

Tja, det är ju allmänt känt att i Sverige är alla att betrakta som stora, dumma barn och helt utan ansvar för sitt eget liv, därför kommer snyfthistorier fram hela tiden.

Visst är det synd om dem, men de är varken först eller sist med att lalla in i en gigantisk affär utan koll på någonting överhuvudtaget...

Konsumentskyddet har fördummat världen.

Anonym sa...

Om man köper nyckelfärdigt betalar man väl inte förän det är just nyckelfärdigt?

Robban sa...

Oavsett vilken entrepenadsform man väljer ska man ALDRIG betala något i förkott. Genom efteskottsbetalning skyddar man sig genom att man faktiskt ser vad man betalar för. Tyvärr så finns det allt för naiva människor som tror att alla håller vad de lovar. Så funkar det inte så varför inte nyttja de rättigheter man har? Och varför inte uppfylla de skyldigheter man har som byggherre att tillse att byggfelsförsäkring ät tecknad?