05 november, 2007

Prisskillnad

Nästa steg i garagebyggnad blir att montera upp bland annat takavvattningen, det vill säga hängrännor med tillhörande krokar, stuprännor och hela kittet. En snabb jämförelse mellan Byggmax och Beijer visar på chokerande prisskillnader. När man sätter upp en lista på allt material som behövs och räknar samman totalerna för materialet så blir skillnaden på raden längst ner över 1800 kronor. Det är en rätt avsevärd skillnad. Nu undar man bara om Byggmax produkter verkligen är 1800 kronor sämre än Beijers? Är det någon som vet? Hör i så fall av er och berätta.

5 kommentarer:

Vilket liv! sa...

Självklart inte, eller hur? Blir så himla trött på "överpriser". Trist bara att det ibland tar sån tid att göra alla prisjämförelser (men det måste man ju - annars blir det underkänt i ekonomi ;)).

bengt sa...

För det första måste ju 1800 referera till något. Om ena företaget tar 3600 och det andra bara hälften så mycket så är det så klart en stor skillnad. Men handlar det om nivån 20000 så är läget helt annat.
Kolla lite på garantier och passform. Lackningen är också viktig. Och givetvis vilken service som ni får och eftermarknaden.

Robban sa...

@vilketliv
Är det ingen skillnad?

@bengt
Det ena företaget vill ha 4222 för hela kalaset, det andra 1855 kronor mindre. Tack för 'att tänka på-punkterna'

Vilket liv! sa...

Skillnad och skillnad - är varorna identiska så är det ju överpris. Är det skillnad på design, tillverkningsland, osv så är det säkert prisskillnad pga det här -men kan ändå vara överpris.

Både Byggmax och Beijer har bra service och självklart har man garantier på det man köper. Har inte varit med om att olika varor har olika långa garantiperioder...hm, blir fundersam - gäller inte konsumentköplagen?

Och självklart köper man det som har bäst passform ;).

Lycka till!

Trollisbo sa...

Har handlat mycket på byggmax till vårt husbygge. Vi isolerade alla innnerväggar till priset av 1500 istället för de 6000 som byggföretaget skulle ha av oss för isoleringen. Inte är det någon skillnad på byggmax och beijer, förutom den fina skylten ovanför dörren. samma garanti på samma saker =)