29 december, 2007

Det kom ett mail

Vi fick ett mail från Ola och Emma som undrade hur vi bar oss åt när vi ritade vårt hus, hur vi gick till väga. Eftersom detta kan vara intressant för fler så tänkte vi lägga ut vårt svar här i bloggen också.

Såhär svarade vi:
När vi började fundera på att bygga hus så började vi med att samla inspiration, massor av inspiration. Vi köpte tidningar, beställde huskataloger och tittade på massor av hus. Vi kom rätt snabbt fram till att vi hade väldigt specifika krav på både planlösning, exteriört utseende och detaljer. Det gjorde att vi ritade vårt eget hus. Vi började med planlösningen och provade oss fram, många olika varianter blev det. När det kom till det exteriöra utseendet ville vi ha ett klassiskt sekelskifteshus, nästan som en liten herrgård. När vi hade samlat ihop tillräckligt med inspirationsbilder och ritat massor av skisser satte vi oss med en arkitekt som sammanställde allt och ritade upp huset både interiört och exteriört.
Med dessa ritningar så bad vi att få offerter från en handfull hustilverkare, vi valde en och det blev Mälarvillan som var villig att bygga oss ett hus efter våra skisser och till ett pris/prestanda som vi tyckte var bra.

Inga kommentarer: