26 april, 2008

En härlig byggdag

Årets byggsäsong drog igång på allvar idag. Den började tidigt så Robban var uppe med tuppen för att börja förbereda sig inför att att Mr P skulle anlända. Vädret var underbart, soligt, vindstilla i alla fall på morgonen och lagom varmt.


Robert och Mr P började med att montera carport-stolparna innan de gav sig på att sätta in fönster och dörr. Sedan var det dags för frukostfika. Maria hade bullat upp med färskbakta scones, te, apelsinmarmelad och diverse andra läckerheter.


Efter fikat var det dags att ta tag i den första takfoten. Först byggdes det en arbetsställning och sedan gick det fort. Innan man visste det var den takfoten avklarad.


Nästa steg i dagens arbete var att montera krokar för hängrännan, lika bra att utnyttja arbetsställningen medan den ändå står på plats.


När arbetsdagen började lida mot sitt slut fick knutarna äntligen, slutligen bli monterade. Imorgon fortsätter arbetet, förhoppningsvis blir all underspikning klar. Med andra ord både den kvarvarande takfoten och carporten. Kanske hinns det med lite mer men det får vi se imorgon.


Nu säger vi godnatt och vilar upp oss inför morgondagen. Vad Maria har gjort som är så jobbigt undrar ni? Hon har satt mosaik hos sina föräldrar.

Inga kommentarer: