06 april, 2008

Gå ihop om jord?

Det börjar dra ihop sig att beställa jord och annat till gräsmattan. Vi kommer behöva jordförbättra lite i jordmassorna vi redan har innan vi går vidare men framförallt kommer vi behöva en hel del gräsmattejord.

Det slog oss att om vi är fler som går ihop oss så kanske vi kan få ett bättre pris. Det måste finnas fler i 021 området som ska anlägga sin gräsmatta nu till våren och även om vi inte bor på samma gata så är transport till olika adresser inte omöjligt. Bara den jord som vi kommer behöva kommer inte kunna levereras med en transport, hur stor lastbil de än har.

Om ni bor i 021-området, gärna i närheten av Västerås och är intresserade av att göra ett försök att tillsammans gå ihop och få storkundsfördelar på priset så hör av er med ett mail till jord@husihelvete.se. Vi tror att ju fler vi blir och ju mer vi sammantaget behöver desto bättre blir det för oss alla.

Hör av er, det skadar inte att vi gör ett försök.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte smart för oftast är det frakten som blir så dyrt! ha en bra söndags kväll!

Anonym sa...

Jag vet inte riktigt hur det går till där du är - men där vi bor kan man själv åka och hämta jord med släp på ett ställe. Det är inte alls dyrt.
Sedan har vi även en granne som vi kallar för JORDgubben - han har en liten lastbil och han har slängt av många lass med jord hos oss ... och det är inte heller dyrt.

Det jag försöker att säga är att får du inte tag på en 021:are som behöver jord så tror jag att det ÖRDNER sig om du bara luskar runt lite. För min erfarenhet är att JORD inte är dyrt.... LYCKA TILL!

Robban sa...

Ja, si det här med jord är så olika det. ;) Vi har också olika jordgubbar som vi haft kontakt med i samband med att vi fyllde upp tomten. Några av dem har också det som kanske skulle kunna kallas för matjord men det är inte riktigt vad vi tänkt oss. Vi vill gärna ha för ändamålet anpassad gräsmattejord som har rätt mängd av torv, mull och sand och samtidigt har rätt näringsvärde. Det är inte riktigt vad 'gubbarna' kan erbjuda. Visar det sig i slutändan att vi beställer ensamma gör det ju inget, det har ju inte kostat något att fråga och göra ett försök.