20 juli, 2008

Det blev ungar i huset i alla fall

Idag har det jobbats undan på garaget igen. Nu är stuprören på plats så takavvattningen kan bockas bort från listan


Robban har snubblat runt på taket också och ventinocken är nu färdigspikad. Några nockpannor har också börjat läggas på plats. Fler än på bilden blev det inte förrän dagens andra offer skördades...


... Det första var en igelkott som oturligt nog letat sig ut på vägen. NEJ, vill vi till alla rabiata artikelläsande djurvänner säga, det fanns inte en chans att bromsa eller väja. Det fanns heller inte en möjlighet att pannkakan som blev kvar led i väntan på döden. Igelkotten var död. Tillbaka till det andra offret, det var vår troligtvis suicidiala skruvdragare som började sprattla på taket. Den tappade allt fäste och gled sedan smidigt ner för taket och avslutade sina dagar med en trippel baklängesvolt i pik rakt ner i marken. Vi kommer minnas den, den har varit med oss länge. En trogen vän.

Som rubriken antydde så har det blivit barn i huset, gissningsvis mer än ett. Fågelbarn alltså. Innan takfoten på vinterträdgården blivit färdigbyggd har en fågelmamma hittat ett praktiskt ställe att ruva på sina ägg. Alla är nu utflugna och tur är väl det, på måndag ska det byggas klart.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att följa husbygge!

Mamma Anka sa...

:( Stackars igelkott, sluta sina dagar platt som en pannkaka.
Men pannkaka är gott! :)

*beklagar sorgen* Hoppas att ni kan hitta en ny liknande skruvdragare som ersättare.

*tröstekram*

Robban sa...

Igelkottspannkaka, mmmm.

Det blir väl till att trösta sig med konsumtion, kanske köpa en ny skruvdragare?