27 september, 2008

Inkörning


Idag var dagen då vi invigde vår nya klippare. Den startade på andra rycket. Det vi märkte med det samma var att den är väldigt lågvarvig och därigenom tyst. Inför starten lärde sig Robban att det faktiskt kan vara bra att läsa instruktionsboken ibland. I ett litet stycke i motorhandboken stod med liten text att man skulle ta och fylla på motor olja i motorn för från fabriken var den tom.


Under klippningen märktes det verkligen att gräset behövde klippas, det blev nästan löjligt mycket gräsklipp som nu måste räfsas ihop. Även om det bara var den första klippningen med denna maskin ser vi att vi i slutändan kommer ha mycket glädje av vår Ginge-klippare som egentligen har en mycket längre beteckning.

Klippningen gick som en dans men visst stötte man på patrull. Det första som vi fick korrigera direkt var höjdinställningen. På mittenläget som den var inställd på vid leverans så var det alldeles för kort för vår nya gräsmatta. Nu efter klippningen upptäckte vi att en skruv till den högra höjdinställningen har skakat loss, kanske hittar vi den när vi räfsar upp gräset annars får vi se om det går att beställa en extra. En annnan detalj är att vi inte förstår hur man skall kunna använda sig av uppsamlaren när man har högsta läget inställt. Kanske det bara är en fråga om att vi inte fattar eller så går det helt enkelt inte. Vårt totalbetyg är hursomhelst MVG.

1 kommentar:

Mamma Anka sa...

Läskigt det där med låset - vi har ett liknande, men som tur är har vi även överlås som vi låser när vi åker hemifrån...

Fin klippare!